ΚΚΕ Λιβαδειάς: Ανακοίνωση για την 9η Μάη, Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

9η Μάη  

Ημέρα της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών

ΕΜΠΝΕΟΜΑΣΤΕ, ΔΙΔΑΣΚΟΜΑΣΤΕ, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ! 

Η 9η του Μάη καταγράφεται στην Ιστορία ως η μέρα της «Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών». Πρόκειται για μέρα μνήμης και τιμής στα εκατομμύρια νεκρών που έπεσαν στη μάχη για την ήττα του ναζισμού!

Είναι η μέρα που η ναζιστική Γερμανία συνθηκολόγησε άνευ όρων, ενώ λίγες μέρες νωρίτερα η Κόκκινη Σημαία, λάβαρο του πρώτου Σοσιαλιστικού κράτους, της Σοβιετικής Ένωσης, υψώθηκε θριαμβευτικά στο Ραϊχσταγκ από τον Κόκκινο Στρατό που είχε συντρίψει τον κύριο όγκο των φερόμενων ως ανίκητων στρατευμάτων του ναζιστικού γερμανικού κράτους.

Η ιστορία της Αντιφασιστικής Νίκης των Λαών, συνολικά του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αποδεικνύει περίτρανα και ανεξίτηλα πως ο ναζισμός – φασισμός είναι γέννημα θρέμμα του ίδιου του καπιταλιστικού συστήματος. Άλλωστε ο Χίτλερ αναρριχήθηκε στην εξουσία με τη στήριξη γερμανικών και άλλων μονοπωλίων. 

Αποδεικνύει, πως μόνο το εργατικό – λαϊκό κίνημα που έχει στόχο την εργατική εξουσία μπορεί να αντιμετωπίσει ουσιαστικά και να ξεριζώσει το φασισμό, μπορεί να απομονώσει τέτοιες δυνάμεις. Πως την πάλη ενάντια στο φασισμό δεν μπορούν να την εγγυηθούν δυνάμεις όπως το ΝΑΤΟ και η ΕΕ που υπηρετούν το σάπιο σύστημα, ασκούν αντιλαϊκές πολιτικές στο όνομα μάλιστα της “προόδου” και δείχνουν ανοχή στη φασιστική δράση.

Οι Οργανώσεις του ΚΚΕ και της ΚΝΕ αποτίουν φόρο τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, όσους θυσιάστηκαν, όσους έδρασαν με κάθε τρόπο ενάντια στον ναζιστικό – φασιστικό ιμπεριαλιστικό άξονα. Τιμούν τη δράση των Κομμουνιστικών Κομμάτων που ηγήθηκαν των εθνικοαπελευθερωτικών και αντιφασιστικών κινημάτων. Τον απελευθερωτικό Κόκκινο Στρατό της ΕΣΣΔ και τους πάνω από 20.000.000 Σοβιετικούς πολίτες και στρατιώτες που έδωσαν τη ζωή τους σε αυτόν τον τιτάνιο αγώνα ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό. 

Όσο και να προσπαθούν, το νόημα της 9ης Μάη δεν μπορεί να σβηστεί! 

Η ιστορία γράφτηκε με κόκκινα γράμματα και δεν σβήνει από τη μνήμη των λαών! 

Αστοί πολιτικοί, στρατιωτικοί, ιστορικοί και δημοσιογράφοι, συντονισμένοι από τα ίδια κέντρα παραχάραξης της Ιστορίας, προσπαθούν να συγκαλύψουν την αλήθεια, να την αποσιωπήσουν και να τη διαστρεβλώσουν. Προωθούν τον αντικομμουνισμό, την αντιεπιστημονική «θεωρία των άκρων», την ταύτιση του κομμουνισμού με τον φασισμό. Ονομάζουν την αντίσταση στους Γερμανούς και τους συνεργάτες τους «τρομοκρατία». Εμφανίζουν ως σφαγές αμάχων την παραδειγματική τιμωρία των δοσίλογων.                                                                                                                                         Σε μια σειρά χώρες, με τρανό παράδειγμα την Ουκρανία, πάντα με την στήριξη της ΕΕ, απαγορεύονται τα ΚΚ, τα κομμουνιστικά σύμβολα, διώκονται αγωνιστές και αποκαθίστανται οι ναζιστές, τα Ες-Ες. Η εκδίωξη των γερμανικών στρατευμάτων από τον Κόκκινο Στρατό και η απελευθέρωση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης ονομάζεται «κατοχή»!

Θέλουν να σβηστεί από τη μνήμη των νεότερων γενιών πως για να καταλάβουν οι Γερμανοί ένα σπίτι στο Στάλινγκραντ χρειάστηκαν περισσότερες μέρες από όσες χρειάστηκαν για να καταλάβουν ολόκληρη τη Γαλλία! Να ξεχαστεί πως η πόλη που είχε το όνομα του Λένιν, το Λένινγκραντ, πολιορκήθηκε από εκατομμύρια στρατιώτες, τανκ, πυροβόλα αεροπλάνα για εννιακόσιες μέρες, όμως δεν παραδόθηκε!

Να ξεχαστεί ότι στην αντίσταση και τον πόλεμο που διεξήγαγαν σε όλες τις χώρες οι λαοί ενάντια στο ναζισμό, όπως και στην Ελλάδα, μπροστάρηδες ήταν οι κομμουνιστές. Να ξεχαστεί ότι σε αντίθεση με αστικές δυνάμεις, οι κομμουνιστές διεξάγουν διαρκή, ανειρήνευτο και αταλάντευτο αγώνα ενάντια στο ναζισμό και στο σύστημα που τον θρέφει, τον καπιταλισμό. Ότι μόνο ο κομμουνισμός στρέφεται ενάντια στο σύστημα που γεννά, θρέφει και αξιοποιεί το ναζισμό. Οι νικηφόρες μάχες του Κόκκινου Στρατού απέδειξαν την ανωτερότητα του σοσιαλιστικού συστήματος, της εργατικής εξουσίας, τα πλεονεκτήματα της κοινωνικοποίησης των μέσων παραγωγής και του κεντρικού σχεδιασμού της οικονομίας.

Η θυσία όλων αυτών που έπεσαν θα φωτίζει πάντα την σωστή πλευρά της ιστορίας 

Σήμερα που ένας νέος ιμπεριαλιστικός πόλεμος βρίσκεται σε εξέλιξη, με τον κίνδυνο γενίκευσης να είναι ορατός, που η χώρα μας πρωταγωνιστεί κι εμπλέκεται στους σχεδιασμούς του ενός από τα δύο στρατόπεδα, αυτό του ΝΑΤΟ, είναι αναγκαίο όσο ποτέ ο λαός μας να συμπορευτεί με το ΚΚΕ, οι νέοι να ενώσουν την φωνή τους με την ΚΝΕ, με τη νέα γενιά των εθελοντών επαναστατών που παλεύουν ενάντια σε κάθε φασιστικό μόρφωμα που προσπαθεί να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό.                         Παλεύοντας για την πλήρη κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο, δίνουμε την πραγματική πάλη ενάντια στον φασισμό!

Σχετικά